Home

Nieuws

Geschiedenis

Bandleden

Muziek

Links

this page in English

 

Longshanks 4

Geschiedenis

Longshanks 1

Longshanks 2

Longshanks 3

Longshanks 4

Longshanks 5

Na 1993 werd het een beetje stil rond Longshanks. Jan van der Lugt en Hans van Lint waren erg druk met Iceparty en Hans begon zich daarnaast ook steeds meer als singer/songwriter te profileren en was daar aardig succesvol mee. André Kamer begon zich steeds meer te concentreren op het schrijven van meer klassiek georiënteerde 'film'muziek.
Het overlijden van zijn vader (28 januari 1995) zette hem aan tot het schrijven van een heus Requiem (november 1996-januari 1997).
Maar met regelmaat keerde hij terug naar de symfonische rock en schreef over de jaren een aantal instrumentale thema's, waarvan de meesten nog op opname wachten.

Na André's verhuizing van Delft naar Amersfoort in 1999 leek Longshanks definitief een 1-mans band te worden.
Naar aanleiding van de trouwplannen van een goede vriendin uit Delft (Anne Leupen) besloot André een lang gekoesterd idee op te pakken: het schrijven van een Suite, volgens de klassieke structuur, maar met een moderne draai er aan. Dat werd de Bridal Suite, een project waarbij hij voor opeenvolgende bruiloften van zijn vrienden/vriendinnen steeds een aan hen opgedragen nummer schreef, dat een dans als grondslag had en dat een combinatie was tussen klassieke en moderne muziek.
Achtereenvolgens verschenen:
- Courante (2002)
- Prelude (2004)
- Tango (2004-05)

Daarnaast schreef hij een instrumentaal stuk symfonische rock (begonnen in het voorjaar van 2002, afgemaakt in november 2004), getiteld "I Have a Dream", dat hij opdroeg aan Martin Luther King. Het stuk werd voornamelijk geïnspireerd door de oorlogen in Afghanistan en Irak en de opkomende spanningen tussen moslims en anti-moslims in Nederland.

(lees verder)

Longshanks nr. 4:

André Kamer - Chorus-gitaar, akoestische gitaar,
sologitaar, sy
nthesizers, synth-drums

Gerealiseerde opname's:
- Bridal Suite (2002-...)
- Prelude (2004)
- Courante (2002)
- Tango (2004-05)
- I Have a Dream (2002-04)