Home

Nieuws

Geschiedenis

Bandleden

Muziek

Links

this page in English

 

Alex van de Graaf - apparatuur

Bandleden

Personalia

Inspiratie

Apparatuur

SE Electronics Z5600A-MK2

Groot-membraan "multi-pattern" buizen condensator studio microfoon, uitgerust met twee extra grote 28mm (1.07") vergulde mylar diafragma's. De opname karakteristiek is naar keuze instelbaar van "omni" (rondom gevoelig), "cardioid" (richting gevoelig) tot "figure-8" (aan twee zijden gevoelig) plus 6 standen daar tussen in. De Z5600A II wordt geproduceerd in een stofvrije vacuumruimte. De voorversterker in de Z5600A II is gebaseerd op een speciaal geselecteerde 12AX7 buis met een transfomator gebalanceerde uitgang, wat resulteert in een zeer warme en heldere opname. De Z5600A II wordt geleverd in een mooi houten kistje, dat samen met de spider-shockmount en voeding in een fraaie robuuste aluminium koffer kan worden opgeborgen.

Frequentie weergave: 20Hz-20KHz.
Impedantie: <= 200 Ohm.
Max. SPL: 130dB.

Gebruik: Alle reguliere (meerstemmige & lead) vocals.

 

 

 

 

 

SE Electronics MC1

Studio-condensatormicrofoon met superbe klankkwaliteit. Geschikt voor gebruik bij hoge geluidsdruk (130dB max), van gitaarcabinets tot vocalen.
Frequentiebereik 20Hz tot 20kHz.
Cardoide karakter, dus niet gevoelig voor achtergrondgeluiden.
Geleverd inclusief aluminium flightcase en U-vormige statiefklem.

Gebruik: Alle reguliere (meerstemmige & lead) vocals.

 

 

 

Shure Beta 58A

De Beta 58 is een verbeterde uitvoering van de SM 58. Er zijn een aantal aspecten verbeterd waaronder het frequentiebereik dat 2000 Hz verder doorloopt en dus meer brilliantie geeft in het geluid. Daarnaast is hij iets gevoeliger en heeft een hardere output waardoor alles nog steviger klinkt. Weinig handgevoeligheid door een goede pneumatische ophanging van het element. De Beta 58A is uitermate geschikt voor lead-vocals.

Gebruik: Speciale vocale en andere effecten, extreme vocale 'uithalen'.

 

 

 

 

Edirol UA25

USB Audio/midi interface met eersteklas geluidskwaliteit. Aansluitingen: Midi I/O, 2x XLR microfoon ingang met fantoom voeding (+48V), S/Pdif I/O. Alles met 24bit/96kHz kwaliteit.

Gebruik: Opnames van Vocalen en Piano

 

 

 

 

Beyerdynamic DT770 Pro - 250 Ohm

Ultieme monitoring hoofdtelefoon.
Gesloten systeem, dus geen interferentie van geluid buitenaf.
Maximale geluidsdruk: 96dB.
Frequentiebereik: 5Hz tot 35.000Hz, lineair en dus uitermate geschikt als afluister en mixdown monitor. Innovatief bass-reflex systeem. Deze hooftelefoon is zeer geschikt voor studiotechnici en professionele muzikanten.
Het snoer is 3 meter lang, bevestigd aan één schelp.
Geleverd met een 3,5/6,35mm verloopplug en lederen opbergtas.

Gebruik: (zang & piano) monitor

 

 

 

 

Opname set-up

De zangpartijen worden opgenomen op een laptop (Windows-XP) met Adobe Audition.

 

 

 

 

Cort Artisan A4 - Open Pore Natural

De Artisan serie bassen biedt een combinatie van traditioneel, met de hand geseclteerd, hout met de lichte open-nerf afwerking en heeft een doorlopende hals met een rosewood top en een mahonie zebra body.
De Bartolini elementen en Bartolini MK1-voorversterker zijn speciaal ontworpen om de maximale dynamische respons uit het element te halen.

 

 

 

 

Remo RC-P780-70 Bongoset - Zwart

De Remo Crown bongoset bestaat uit twee trommels met een maat van 7" en 8,5". Ze zijn gemaakt van Thais eikenhout en zijn voorzien van Type 9 Fiberskyn 3 vellen. Ze zijn zwart van kleur met zwart gecoate rims en zijn afgewerkt met een hoogglans lak.

 

 

 

 

Meinl TR120B

Koperen triangel met warme klank.

 

 

 

 

Remo TA-5210-70

10 Inch tambourijn met 2 rijen schellen. Bespannen met een ruw wit vel dat met de hand of met een stok kan worden bespeeld.

 

 

 

 

Stagg SLBM13T Sleigh Bells

Het echte kerstbellen geluid krijg je met deze Stagg Sleighbells!
13 Vernikkelde bellen op een houten handgreep.