Home

Nieuws

Geschiedenis

Bandleden

Muziek

Links

this page in English

 

Nieuwsarchief van Longshanks

Nieuws

Projecten

Archief

In de media


20 December 2008:

Longshanks op 3FM!

Vrijdagavond 19 december om ong. 22:45 uur werd "The Web of Life" gedraaid op 3FM in het programma van Giel Beelen tijdens de "Serious Request"-actie. Bij de actie "Demo van de Dag" was Longshanks met afstand de band met de meeste donatie-opbrengst: 1210 Euro (600 Euro meer dan nr. 2)! Iedereen die gedoneerd heeft: HEEL ERG BEDANKT!
Zodoende was Longshanks meteen de eerste dag al aan de beurt om hun demo gepromoot te krijgen op 3FM!
Je kunt de uitzending terugluisteren via de 3FM-website, of het relevante fragment (mp3) via deze link.
Zie ook het nieuwsitem op de Serious-Request-website.

 


8 December 2008:

Longshanks doet mee aan "Serious Request"-actie

Ook dit jaar organiseert 3FM de "Serious Request"-actie om het vluchtelingenwerk van het Rode Kruis te steunen. Kon je vorig jaar via E-bay bieden op platen van bands, dit jaar hebben ze een andere actie: "Demo van de Dag". Bands kunnen een song aanmelden, die mee gaat dingen om airplay op één van de vier uitzenddagen. Bezoekers van de website kunnen via een song geld doneren (direct aan het Rode Kruis). Per dag wordt dan gekeken welke song het meest heeft opgebracht en die wordt dan gedraaid. Is de betreffende song al eens gedraaid, dan wordt de volgende gekozen. Longshanks doet mee aan deze actie met "The Web of Life", dus wil je helpen om Longshanks op 3FM te krijgen, ga dan naar de Longshanks-actiepagina en steun het Rode Kruis!

P.S.: naar het schijnt functioneert de CreditCard-optie momenteel niet, dus als je kunt internetbankieren, kies dan voor IDEAL als betalingsmethode, nog veiliger ook!

 


8 December 2008:

“The Web of Life” en "Cycles & Circles" in "MolenMotion" op Action Radio

Onze grote vriend Ferry Molenaar heeft sinds 13 november j.l. zijn eigen show, MolenMotion, op het internetradiostation Action Radio. Meteen in zijn allereerste show heeft hij "The Web of Life" gedraaid (halverwege het eerste uur) en in de uitzending van 4 december "Cycles & Circles" (halverwege het tweede uur), waarbij hij meteen aandacht besteedde aan de deelname van Longshanks aan de "Serious Request"-actie "Demo van de Dag". Deze afleveringen zijn terug te luisteren via Ferry's website.

 


11 September 2008:

“All My days” in "The Ferman Show"

Terug van even weggeweest heeft Ferry Molenaar vandaag in zijn podcast op Boomr.nl: "The Ferman Show" in de rubriek Mad-Minded-Music zijn enthousiasme voor "All My Days" niet onder stoelen of banken gestoken. Te beluisteren in Aflevering 17 (ook via zijn nieuwe website)!

 


13 Augustus 2008:

“All My days” en "Web of Life"
op Amerikaanse Internetradio!

In de aflevering van vannacht van de internet radioshow Soundscape (nr. 122, van 12 aug.) reageerde Woody Harris meteen op het bericht dat "All My Days" uitgebracht was. Gedurende de show ontving hij per e-mail een mp3.
Het resultaat was dat hij "All My Days" heet van de naald kon draaien, direct gevolgd door "Web of Life".
De show kan natuurlijk weer van de Soundscape-website worden gedownload als mp3 of gestreamed.

 

Soundscape-logo


12 augustus 2008:

Release van “All My Days”

Met slechts twee weken vertraging t.o.v. de oorspronkelijke streefdatum presenteert Longshanks vandaag het volgende nummer voor de CD "The Return of Longshanks": de funky symfo-ballade "All My Days".
Klik op bovenstaande link voor de mp3, de songtekst en achtergrondinformatie.

 


5 juli 2008:

“Borderline” en "I Have a Dream - 2008"
op Amerikaanse Internetradio!

In aflevering 116 van de internet radio show Soundscape (van 25 juni) is het nummer "Borderline" gedraaid in kader van het thema van deze aflevering. Een week later besteedde Woody Harris in aflevering 117 aandacht aan de 2008-versie van "I Have a Dream" en draaide ook de jingle, die André voor zijn show gemaakt had!
Je kunt beide shows downloaden als mp3 (of streamen).

 

Soundscape-logo


11 juni 2008:

“I Have a Dream” voorzien van zangpartijen

Op aandringen van zowel Alex als Bregje heeft André na de opname's van "The Web of Life" de taak ter hand genomen om het instrumentale "I Have a Dream" uit 2004 te voorzien van zangpartijen. Dit alles om te zorgen dat dit nummer niet tusssen wal en schip zou raken, maar opgenomen zou worden in de song-lijst voor de nieuwe CD. Op 19 april ging de eerste concepttekst en dito melodie op de mail naar het zangduo en een dag later kwam de eerste proefversie al retour!
Gisteravond nog heeft André de laatste twee varianten van de eindmix opgestuurd naar Alex en Bregje. Daar hun keuze volledig overeen kwam met de zijne, kunnen we vandaag de definitieve versie presenteren van:
"I Have a Dream - 2008".

 


16 mei 2008:

“Into the Dawn” nu digitaal

Bijna ondergesneeuwd door het nieuws over de uitzending van Soundscape en stiekem al aanwezig in datzelfde nieuws-item zat een ander belangrijk nieuwtje:
afgelopen maandag vond de langverwachte digitale release plaats van "Into the Dawn". Volgens zowel Alex als André was dat één van de beste nummers van de concept-demo "The Quest" (en met 9 minuten het op één na langste nummer van die demo). Het spreekt voor zich dat beiden erg blij zijn met deze release, die versneld werd gerealiseerd voor de uitzending van Soundscape.

 

CD-hoesje "The Quest"


14 mei 2008:

“Web Of Life” op Amerikaanse Internetradio! prt.2

Aflevering 110 van de internet radio show Soundscape, door DJ Woody Harris, heeft echt aandacht besteed aan Longshanks: hij speelde niet alleen "The Web of Life", maar ook nog zes andere nummers! Je kunt de gehele show downloaden als mp3 (of streamen). Longshanks zit direct na de eerste song (Styx - "Grand Illusion") en is vertegenwoordigd met:
- Prelude
- Courante
- Tango
- Cycles & Circles
- Into the Dawn
- The Travelling Song, prt.2
- The Web of Life
Longshanks dankt Woody enorm voor de rijkelijk toebedeelde 'zendtijd' en voor zijn steun!

 

Soundscape-logo


1 mei 2008:

“Web Of Life” op Amerikaanse Internetradio!

"The Web of Life" zal op 13 mei a.s. gedraaid worden in de internet-radio-show Soundscape van DJ Woody Harris uit Kennesaw, Georgia (USA). Hij was Longshanks op het spoor gekomen via een nieuws-item over de CD-single in de Dutch Progressive Rock Pages (DPRP) en heeft na het beluisteren van het nummer direct contact gezocht om een mp3 te bemachtigen.
Wordt vervolgd...

 

Soundscape-logo


29 april 2008:

LONGSHANKS relikwie-uit-de-hoge-hoed nieuws

In oktober 1988 verscheen een exemplaar van het symfonische rock magazine “Sym-Info”. In dat nummer is in de rubriek "Voor de Leeuwen" een recensie te lezen van Longshanks’s "Cycles & Circles". Uitermate trots (terecht) op de zeer lovende recensie toonde André eind 1988 het magazine aan Alex. Sindsdien is (was) het spoorloos verdwenen…

Totdat Alex bij een bezoek aan zijn ouders in Voorburg (in maart 2008) zijn oude foto-archief begon door te spitten en aldaar tegenkwam: De Sym-Info uit 1988!
Met schaamrood op de kaken heeft Alex het exemplaar begin April 2008 aan André teruggegeven… (met daarbij de afspraak dat André het magazine in april 2028 weer voor een volgende 20 jaar aan Alex zou uitlenen… :-)

 

cover van Sym-Info 14

recensie in Voor de Leeuwen


8 april 2008:

LONGSHANKS NIEUWSFLASH

Door verslaggevers: Alex, Rixk en Bregje.

CD-'single' presentatie “Web Of Life”

Vrijdag 4 april jl. vierde Longshanks oprichter André Kamer zijn 46e verjaardagsfeestje in Amersfoort. Naast een bijzonder geslaagd verjaardagsfeest voor hemzelf was het ook nog een bijzonder verjaardagsfeestje voor André’s band Longshanks.

Na 20 jaar geleden het eerste Longshanks nummer "Cycles & Circles" te hebben uitgebracht (feb. 1988) presenteerde André 4 april in intiem gezelschap van goede vrienden en zijn geliefde Inge de officiële CD-release van "The Web of Life": Longshanks nieuwste nummer. De officiële primeur van de internet-release was een maand eerder al uitgegaan naar internet-podcaster Ferry Molenaar van “The Ferrman Show”, die André ook een telefonisch interview heeft afgenomen.

Daarbij maakte hij in dit gezelschap de plechtige belofte dat er “meer” van Longshanks uit zou komen (nog in 2008) en dat bij een volgend weerzien op zijn 47e verjaardagsfeest een Longshanks-CD zal worden uitgebracht met meerdere nieuwe tracks !!!

Nou, André, belofte maakt schuld (en er waren genoeg getuigen)!!

De Longshanks “Web of Life” CD-single is uitgebracht met fraai artwork van André op het hoesje (voor ingewijden: de voorkant verraadt een doorkijkje naar waar het volgende nummer zich af zal spelen…), heeft een inlay met de lyrics en geschiedenis, en op de feitelijke CD zelf een close-up van onze eigen planeet 'de aarde' geheel in de geest van het thema “The Web of Life”.

De CD is te bestellen via info@longshanks.nl

 

CD-hoesje "The Web of Life"

 


26 maart 2008:
Vandaag hebben we de nieuwe website van Longshanks gelanceerd.

 

fragment website intro Longshanks


25 februari 2008:
Zaterdag 23 Februari 2008 hebben we de eindmix gemaakt van het nieuwe nummer "The Web of Life", vandaag heeft André een telefonisch interview gegeven aan Ferry Molenaar van "The Ferman Show"-podcast: uitzending, morgen! Aflevering 7...

 


8 februari 2008:
Vanaf vandaag staat aflevering 3 van "The Ferman Show"-podcast online op Boomr.nl waarin "Borderline" als laatste nummer gedraaid wordt! Luisteren, en stemmen op die gozer!