Home

Nieuws

Geschiedenis

Bandleden

Muziek

Links

this page in English

 

Bregje Kaasjager

Bandleden

Personalia

Inspiratie

Apparatuur

Naam: Bregje Kaasjager
Geboren: 9 december 1973, Barendrecht
Longshanks Lid sinds: 2008

Autobiografie:

Mijn kennismaking met muziek begon toen ik een jaar of zes was. Ik had toen mijn eerste balletles en was meteen verkocht. Helemaal verknocht aan de klassieke muziek Doornroosje en uiteraard het Zwanenmeer.
Later werd mijn muzikale interesse in het kader van dansen, verbreed naar Jazzballet, moderne dans en streetdance.

Mijn vader vond het tijd worden om zelf maar eens een muziekinstrument te bespelen en koos in dit kader voor de piano. Hij kocht een tweedehands Ibach met ivoren toetsen en kreeg les. Ik zag mijn vader worstelen en dacht bij mezelf: "dit kan ik ook én beter". Dus ik ook op pianoles op de mooie leeftijd van negen jaar. Ik was meteen verkocht. In de periode tot mijn 17e jaar, heb ik vooral klassieke stukken gespeeld van Bach en heel wat Jazz / blues. Mijn familie kon "Bright Eyes" van Art Garfunkel niet meer horen en "Für Elise" heb ik ook een behoorlijk aantal keer de revue laten passeren.

Toen ik een jaar of elf was begon ik me pas echt te interesseren (door mijn broer Sanne Kaasjager) in muziek luisteren. Ik was vooral 'into' Madonna, Michael Jackson en Queen.

Mijn broer speelde toen ik een jaar of 14 was in een band 'The Unknown Fact' en oh wat vond ik dat stoer. Ik bleef maar aan zijn hoofd zeuren dat ik ook in de band wilde en wel als zangeres. Eindelijk mocht ik een keer mee en 'auditie' doen en werd daarin geholpen door de lead zangeres Alexandra den Heijer. Uiteindelijk bleek dat ik niet het juiste (zang)materiaal in huis had om deel te nemen aan deze band, maar ik was natuurlijk wel hun grootste fan! In 1990 trad de band op in Barendrecht op het plein voor het gemeentehuis.

Op mijn zeventiende ben ik gaan studeren in Maastricht en sleepte overal mijn piano mee. Ook daar ben ik pianoles blijven ontvangen, alhoewel het op een iets lager pitje in mijn prioriteit kwam te staan.

In mijn laatste studiejaar in 1996, kreeg ik de kans om mee te doen aan een musical "Dubbelloops". Ik vertolkte de secreetachtige 'Antoinette' die met haar venijnige en rake opmerkingen menigeen in verlegenheid bracht. Een rol die op mijn lijf geschreven was. Tijdens deze periode kwam ik voor het eerst in aanraking met een studio, namelijk bij het opnemen van de liedjes uit de musical. Ik vond het doodeng en geweldig tegelijk. Het resultaat beluister ik nog steeds met regelmaat.

Eind 1996, solliciteerde ik bij het ICT-consultancy bedrijf CMG, en ontmoete daar mijn huidige man Alex van de Graaf. Na drie maanden onze liefde beproefd te hebben, durfde ik Alex te introduceren bij mijn familie en zo ook bij mijn broer. Alex moest op een gegeven moment naar het toilet en kwam met een rood hoofd van opwinding er weer uit. Bleek dat er in het toilet van mijn broer een foto hing van zijn ex: Alexandra (!), gefotografeerd tijdens een optreden van 'The Unknown Fact'. Al snel kwamen we erachter dat zowel ik, Alex als André Kamer allemaal die bewuste dag in 1990 in Barendrecht op het plein voor het gemeentehuis naar het optreden van 'The Unknown Fact' hebben gekeken. Talking about Fate!

Alex en ik verhuisden in 1998 naar Barendrecht, uiteraard inclusief piano. Helaas durfde ik daar nooit echt te spelen aangezien het lang geleden was en we in een rijtjeshuis vertoefden waar ik het gevoel had iedereen tot last te zijn als ik plingelde.

Dit alles veranderde toen we in 2005 naar ons geweldige jaren dertig huis verhuisden. Mijn piano staat op een geweldige plek met mooie akoestiek en ik ben weer volop aan het pianolessen. Ik heb in de periode 2005 tot heden geprobeerd om meer zelf te experimenteren wat niet echt lukt(e).

Zoals beschreven in de geschiedenis Longshanks 5.0, is Longshanks weer begonnen/doorgestart in de vorm van Alex en André. Ik werd daar zo enthousiast van dat ik me er ook mee ging bemoeien en dat klikte erg met z'n drieën. De rest is bekend…

Zoals te lezen is, ben ik eigenlijk mijn hele leven op verschillende manieren met muziek bezig geweest en maakt dit een wezenlijk onderdeel uit van mijn bestaan. Ik zou werkelijk niet weten wat ik zonder zou moeten.

Bregje bezig met backing-vocals voor "The Web of Life".

De spitzen van Bregje.

Optreden van 'The Unknown Fact' in Barendrecht (Koninginnedag 1990).

CD-boekje van de musical "Dubbelloops".

Detail van de foto van het optreden van 'The Unknown Fact': zangeres Alexandra naast gitarist Sanne!

Bregje in het van huismagazine "SoZaVox" van het Ministerie van Sociale Zaken, 2006


Bregje met Longshanks T-shirt.