Home

Nieuws

Geschiedenis

Bandleden

Muziek

Links

this page in English

 

Bregje Kaasjager - apparatuur

Bandleden

Personalia

Inspiratie

Apparatuur

A-Klasse IBACH Piano (bouwjaar 1920)

Een in originele staat verkerende oude A-Klasse-IBACH piano waar de huidige pianostemmer al 10 jaar verliefd op is. Ooit gekocht door mijn ouders eind jaren '70 voor een prikkie. Sindsdien zwerft het ding met mij mee van Barendrecht naar België en Maastricht (studie), Den Haag en weer terug naar Barendrecht. Onverwoestbaar.
Oorspronkelijke 'oud-hollandsche' gebruiksaanwijzing uit de jaren 20 nog aanwezig.

Binnenwerk, Ivoren-klavier, vilten hamerkoppen, treklintjes, toetsaanslag mechaniek en handgedraaide snaren zijn sinds 1998 gereviseerd.

 

 

 

 

Medeli MC70 Keyboard

Professioneel 5-octaafs keyboard met 61 aanslaggevoelige toetsen. 128 Geluiden met een 32-stemmige polyfonie. 100 Ritmes met 2 variaties. Geoptimaliseerd luidsprekersysteem met bass-reflex. Opname en weergave functie. Aansluiting voor hoofdtelefoon, midi uit en aux uitgang.

 

 

 

 

Wittner 808 metronoom

Een prachtige metronoom voor op een klassiek model akoestische piano. Uitgevoerd in een houten kast en een mat Eiken bruine kleur. Dit model heeft geen bel.

 

 

 

 

SE Electronics 1A-ST

De SE1A-ST is een precies op elkaar afgestemd stereo gematched paar small diaphragm condensator precisie microfoons, ook wel condensator pijpjes genoemd. Deze microfoons worden geproduceerd met een ongekende nauwkeurigheid in een vacuüm ruimte (stofvrij), op specificatie gemeten en als paar geselecteerd.
Beide SE1A's hebben een richting gevoelige opname karakteristiek en zijn primair zeer geschikt voor alle typen stereo opnamen, maar ook als overhead (drum, vocalen en orkesten), percussie, piano en akoestische snaar instrumenten. Het precisie element dat is toegepast in de SE1A is een verguld mylar diafragma. De elektronica is een low noise klasse A FET circuit met een transformator gebalanceerde uitgang. De SE1A wordt geleverd inclusief een dubbele microfoonklem in een fraaie noten houten koffer.
Frequentie weergave van 30Hz-20.000Hz.
Impedantie 300 Ohm. Maximum SPL 137dB.

Gebruik: Opnames piano.

 

 

 

 

SE Electronics MC1

Studio-condensatormicrofoon met superbe klankkwaliteit. Geschikt voor gebruik bij hoge geluidsdruk (130dB max), van gitaarcabinets tot vocalen.
Frequentiebereik 20Hz tot 20kHz.
Cardoide karakter, dus niet gevoelig voor achtergrondgeluiden.
Geleverd inclusief aluminium flightcase en U-vormige statiefklem.

Gebruik: Alle reguliere (meerstemmige & lead) vocals.

 

 

 

M-Audio Fast Track Ultra

USB2.0 Audio/midi interface 8x8 met eersteklas geluidskwaliteit, MX Core DSP mixer en 4 preamps met Octane technologie. Aansluitingen: Midi I/O, 4x XLR microfoon ingang met fantoom voeding (+48V), S/Pdif I/O. Alles met 24bit/96kHz kwaliteit.

Gebruik: Opnames van Vocalen en Piano

 

 

 

 

Beyerdynamic DT770 Pro - 250 Ohm

Ultieme monitoring hoofdtelefoon.
Gesloten systeem, dus geen interferentie van geluid buitenaf.
Maximale geluidsdruk: 96dB.
Frequentiebereik: 5Hz tot 35.000Hz, lineair en dus uitermate geschikt als afluister en mixdown monitor. Innovatief bass-reflex systeem. Deze hooftelefoon is zeer geschikt voor studiotechnici en professionele muzikanten.
Het snoer is 3 meter lang, bevestigd aan één schelp.
Geleverd met een 3,5/6,35mm verloopplug en lederen opbergtas.

Gebruik: (zang & piano) monitor

 

 

 

 

Opname set-up

De zangpartijen, danwel de pianopartijen, worden opgenomen op een laptop (Windows-XP) met Adobe Audition.